Hård kritik mot nya alkoholbeslutet

Catering med alkohol till hemmen i Malmö väcker starka känslor Foto: Pixabay.

Beslutet att tillåta hemkörning av alkohol från restauranger i Malmö sågas av IOGT-NTO. I en debattartikel pratas det om att supa sig igenom en kris.

Det var i torsdags som Malmö Stad beslutade att tillåta hemkörning av alkohol tillsammans med mat från stadens krogar, så kallad micro-catering.

Förändringen börjar att gälla om knappt tre veckor, och kan skapa nya intäkter och även nya jobb för en hårt drabbad bransch.

Men förändringen uppskattas inte av alla. IOGT-NTO reagerar inte helt oväntat starkt negativt.

– Förslaget om att försöka supa sig igenom en kris kommer vi att minnas. Vi kommer att minnas de politiker som hade chansen att i en stor samhällskris ta ansvar och göra stor nytta för ekonomi, trygghet och hälsa men i stället la sitt fokus på cynisk opportunism. Malmö förtjänar mycket bättre än det här, skriver distriktsordföranden Per Bengtsson samt vice förbundsordföranden Lucas Nilsson i en debattartikel i Kvällsposten.

Dessutom utgår man från att förändringen inte kommer att gälla speciellt länge.

– Det mesta tyder på att beslutet strider mot den alkohollagstiftning som demokratiskt beslutats av Sverige riksdag. Myndigheter och bedömare är eniga. Länsstyrelsen och Folkhälsomyndigheten har redan uttalat sig i detta. Beslutet kommer med all sannolikhet att bestridas och ogiltigförklaras. Det är vi övertygade om, skriver de båda.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Hård kritik mot nya alkoholbeslutet

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer