Krogar får bra betyg efter första helgen

Polisen i Göteborg är nöjda med den första helgen med tuffare alkoholregler på krogen. Foto: Polisen/Facebook.

Den första helgen med nya tuffa corona-regler är över. Polisen i Göteborg är mycket nöjd med hur de nya reglerna har fölts.

Det var i fredags som de nya regler med alkoholstopp från 22.00 och stängning 22.30 infördes. En del röster höjdes med oro för att många skulle dra vidare eller skapa trängsel på bussar och spårvagnar vid hemgång.
Men så blev det inte alls.

– Krogarna och restaurangerna har skött sig exemplariskt. Vi har inte haft några incidenter någonstans. Det har varit lugnt, sen har säkert vädret bidragit en hel del, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst, till GP.

Polisen har heller inte haft några indikationer på att våld eller fylla har ökat i hemmen.

Under lördagsmorgonen kunde Polisen konstatera att lugnet höll i sig även riktigt sent.

– Det har varit god efterlevnad av det här reglerna, inte en enda påringning av någon om någon krog som missköts sig i hela regionen. Det har varit jättebra, men det har varit väldigt lite folk ute överlag, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen, till GP.

Även i Stockholm har det varit lugnt.

– Vi är ju inte tillsynsmyndighet för om människor följer direktiven, men vi upplever att det har varit ganska lite människor ute och de flesta ställen har stängt ned precis som de skulle vid 22.30, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen, till DN.