Här satsar populära bryggeriet i London

Brew By Numbers ska expandera och siktar då mot sydöstra London. Foto: Pressbild.

Brew By Numbers satsar stort i London. Nu är det klart var man ska placera sitt nya bryggeri och samtidigt ordna med ett stort taproom.

De som gillar modern öl och har varit i London har med stor sannolikhet besökt Brew By Numbers i stadsdelen Bermondsey.

Där ligger man i princip granne med The Kernel och man var ett av de första bryggerierna som etablerade sig i den stadsdel som i dag har fullt med bryggerier och taproom.

Brew By Numbers ska vara kvar i Bermondsey, och även i lokalerna i Peckham, men när man nu ska expandera sker det en bit österut i London. Det är nämligen i gamla lagerlokaler i Greenwich Peninsula som nysatsningen ska växa fram.

Morden Wharf är namnet på byggnaden där man ska etablera sig.

– Vi har lagt mycket tid på att hitta den perfekta platsen för att skapa vårt långsiktiga mål att ha en av London bästa dryckesupplevelser. Morden Wharf är en unik byggnad som ger oss den möjligheten, samtidigt som den skapar kopplingar till vår bakgrund i industriella miljöer i Bermondsey pch Peckham, säger medgrundaren Tom Hutchings till sajten Beer Today.

Deras nya taproom kommer att locka med en fin utsikt över Themsen och nysatsningen gör också att Morden Wharf för första gången på nästan 80 år får en pub igen.

Där fanns nämligen en gång i tiden The Sea Witch, men den bombades sönder under andra världskriget.

Brew By Numbers är kända bland annat för att man döper sina öl efter nummer, och att man gärna brygger olika varianter av varje ölstil. Så här långt har det totalt blivit över 400 olika öl som kommit ut på marknaden.