Tio pund för en öl – nu sprids oron i London

Ölpriserna förväntas stiga rejält i London framöver. Foto: Pixabay.

London är känt i Storbritannien för sina ölpriser. Nu kan inflationen göra att priset för en pint når tio pund redan 2030.

Nu som varit i Storbritannien vet att ölpriser ofta diskuteras. På festivaler som Great British Beer Festival är det ofta kampanjer för att ölskatten ska sänkas. Då ska man veta att så väl skatter som ölpriser är lägre än i Sverige, men trots det är det viktiga frågorför många britter.

Det är dessutom så att priserna är klart högre i London än i andra delar av landet.

Därför är det många som säkert reagerar när nya rapporter om framtidens ölpriser presenteras. Framför allt är det inflationen som hotar. Dagens snittpris för en pint i London på 5,50 pund ska inte britterna räkna med blir kvar så länge.

I stället ser det ut som att priserna ska skena. Om den inflationstakt på uppemot sju procent håller i sig kommer en pint att kosta 10,50 pund i London år 2030.

Utöver inflationen är det stigande energipriser, arbetsbrist och stigande kostnader för råvaror som gör att experterna tror på hela andra ölpriser i framtiden.

Det ska dock nämnas att ekonomiska experter tror att inflationen kommer att sjunka framöver. Så kanske kan Londonborna njuta ab sin öl för ”bara sju-åtta pund om några år…