Här öppnar Mikkeller nästa bar i Sverige

Mikkeller satsar på en andra bar i Stockholm. Foto: Privat.

Mikkeller är redo att öppna sin andra bar i Stockholm. Den här gången sker satsningen på Söder.

 

Mikkeller Bar finns sedan några år tillbaka på Norrmalm i Stockholm, och har varit en av ganska få Mikkeller-barer som kunnat ha öppet i pandemitider. I hemstaden Köpenhamn och på många andra platser har corona-restriktionern stoppat all verksamhet.

Nu öppnas även en andra bar i Stockholm och den här gången sker det på Östgötagatan i Stockholm.

– Vi har letat efter rätt plats på Södermalm en längre tid. Vi älskar det här området och det känns perfekt med alla olika typer av människor som rör sig i området. Vi älskar också att bli en del av en öldestination där våra vänner på Omnipollo och Stigbergets redan finns i närheten, menar Jacob Gram Alsing, chief operation officer på Mikkeller.

Baren på Brahegatan lever vidare och de båda ställena kommer att påminna om varandra, men det blir också en del skillnader.

– Det kommer att bli en annan atmosfär på Östgötagatan, ett annat matkoncept och en annan design. Men vi vill inte avslöja alla detaljer ännu.

Planen var först att öppna i mitten av maj, men det ser ut att bli lite senare än så. Runt 20 kranar blir det i den nya baren. Jacob Gram Alsing är glad att satsningen görs trots det gällande läget med restriktioner i pandemitider.

– Det är tuffa tider för oss alla. Men det är också en tid när stora rätt lägen kan dyka upp. Jobbet med baren påbörjades före corona och vi bestämde oss för att fortsätta trots den dåliga tajmingen.