Gott om svenska event under dansk ölvecka

Richard Bull, Pelle Frost och Jimmy Nilsson tog med sig Göteborgsöl till Köpenhamn. Foto: Ronny Karlsson.

De svenska bryggerierna hade en hel del evenemang under den gångna helgen i Köpenhamn. Framför allt var det på Fermentoren som man hade satsat på svensk öl.

Där hade All In Brewing och Beerbliotek en tap takeover under torsdagen, och det lockade en hel del besökare.

– Fermentoren är min favoritbar och det känns jättebra att vi kan göra sådant här igen. Dessutom är våra öl bättre än någonsin, sade Pelle Frost i vimlet.

Under torsdagen hade även Omnipollo en tap takeover på Mikkeler Bar på Vikrotidgade, och där var det gott om folk redan från öppning.

Hannes Gruber och Anders Kvist fick sällskap av Magnus Svensson från Benchwarmers under sitt evenemang. Foto: Ronny Karlsson

Under fredagen fortsatte sedan svensk satsningen på Fermentoren, då Nerdbrewing, Chad Beer och Elmeleven gjorde ett gemensamt evenemang, och det fanns även öl från Apex Brewing Company.

– Vi satsar gärna mer på Danmark och det är jätteroligt att vara ute med sina öl igen, sade Hannes Gruber på Nerdbrewing.

En hel del svenskt alltså och för många bryggerier gäller det nu att få fart på exporten efter pandemin. Då är förstås det ölgalna Danmark ett intressant land.