Centralbryggeriet får egen restaurang

Viktor Hansen kommer även i fortsättningen att ansvara för bryggningen på Centralbryggeriet.

Centralbryggeriet och företaget Börslycke Gård går samman och köper samtidigt den restaurang som ligger granne med Centralbryggeriets nya produktionslokaler.

Att Centralbryggeriet i Linköping ska flytta verksamheten har varit klart länge och tanken var att man skulle samarbeta med restaurangen Torn1 som ligger vägg i vägg. Men när den tidigare ägaren aviserade att han ville sälja, så blev man lite bekymrade på Centralbryggeriet.

– Vi visste ju inte vad det skulle komma in för krögare, och om denne kanske bara skulle ta in storskalig industrilager. Så vi kände att vi inte kunde riskera att tappa den volymen, säger Viktor Hansen på Centalbryggeriet.

Resultatet blir att ett nytt bolag bildas där Centralbryggeriet och Börslycke Gård ingår. Börslycke Gård jobbar med mathantverk inom kola, marmelad och dressing samt ett brett engagemang i andra bolag.

Centralbryggeriets varumärken förändras inte och Viktor Hansen kommer att fokusera på bryggeriet även fortsättningsvis.

– Det blir lite andra grejor att göra, men fokus är på bryggning och provningar. Restaurangen får sköta sig som den gör dig, det är inget som vi behöver skruva nåt på. Tillsammans ska vi hitta på roliga event, som den oktoberfest vi hade planerat i år, men fick ställa in, säger Viktor.

Men en förändring blir det i alla fall på Torn1.

– Vi ska bygga om baren så att den passar vår verksamhet bättre, med fler kranar.

Det finns även en mindre uteservering på innergården. Men redan nu finns tillstånd för att använda en större del av gården.

– Den är lite outnyttjad idag, men den är jätteschyst och vi såg nu att det redan växer humle där.

Samtidigt pågår förberedelserna för bryggeriflytten. Golvet i den nya lokalen läggs i dagarna och den här veckan bryggs den sista batchen i det gamla bryggeriet. Lagren är välfyllda och ska förhoppningsvis räcka tills bryggningarna börjar igen.

– Vi har köpt ett kylsystem till så att vi kan ha tankar på både ställena och kan jäsa på båda ställena, och sen flytta tankarna successivt. Det lär ta större delen av november och kanske en bit in i december.

– Ambitionen är att brygga där så fort som möjligt. Vi har sagt att allt ska vara igång i början av januari. Det ska jävligt kul – anrika lokaler och inte långt från stadskärnan.