Göteborg skapar ny festival i Stockholm

Hela gänget när Göteborg Phenomenon samlades för första gången tidigt i år. Nu ska det bli en hel festival i Stockholm med bara de Göteborgsbryggerierna. Foto: Ronny Karlsson.

15 bryggerier. 50 öl. Snart är det dags för den största satsningen på Gothenburg Phenomenon och det hela sker i Stockholm.

Det är Pelle Frost som ligger bakom initiativet med Gothenburg Phenomenon och under året har det genomförts en rad evenemang i såväl Sverige som utomlands. Målet är att lyfta fram ölstaden Göteborg via olika ölevenemang och nu är det alltså dags igen.

Tillsammans med Emad Moore, grundare av nätbutiken Ales & Brews, ska det skapas en ölfestival i Stockholm där det säljs biljetter i förväg och målet är att de 15 bryggerierna ska ha med sig runt 50 olika öl.

– Emad hörde av sig och undrade vad Gothenburg Phenomenon var för något och sedan ville han göra det här. Det blir det största vi har gjort och blir årets största satsning, säger Pelle Frost.

På måndag släpps biljetterna och det kommer att finnas 520 biljetter per dag. 6-7 september genomförs festen och platsen är Fabriken Event på Söder i Stockholm.

– Jag tror att vi säljer slut på de biljetterna. Det kommer att bli som ett stor och jättebra pubkväll, säger Frost.

Deltagande bryggerier:

All In Brewing

Poppels

Oceanbryggeriet

Stigbergets

Vega Bryggeri

Dugges

Spike

O/O Brewing

Mohawk

Mikrofonbryggeriet

Odd Island

Attic Meadery

Beerbliotek

Morgondagens

Electric Nurse

Dessutom kan det bli så att danska Gamma och Dry & Bitter finns med under dagarna.