Robert fixar öl på populär festival

Östersjöfestivalen brukar locka fler hundra tusen besökare. Då passar Robert Andersson, här till höger och med Peter M Eronson, på att fixa en ölfestival med ett tiotal bryggerier på plats. Foto: Privat.

Östersjöfestivalen brukar locka fler hundra tusen besökare. Då passar Robert Andersson på att fixa en ölfestival med ett tiotal bryggerier på plats.

Festivalen i Karlshamn är väldigt välbesökt och brukar locka gäster från en rad olika länder. En del av festivalen är Smakfesten, ett stort tält där bland annat Leif Mannersötrm kommer att föreläsa. Men på onsdag blir det även en ölfestival där. Runt tio bryggerier, de flesta med lokala anknytning, kommer att vara på plats.

– Under onsdagen är bryggarna där, sedan finns ölen också på torsdag och fredag. Sedan kommer det också att finnas annan öl där som vi fixar fram, säger Robert Andersson som är en av arrangörerna.

Festen blir en kombinerad öl- och vin festival och förväntas bli välbesökt.

På torsdag blir det också en annan satsning. Då ska nämligen Craft Beer Run Experience genomföras. Alla som vill kan då vara med och skänka pengar till Diabetesfonden. Under löpningen på fem kilometer görs det vätskestopp där det ska serveras alkoholfri öl.

– Jag gillar att springa och det känns bra att pengarna går till jobbet mot diabetes, säger Andersson.