Fullbokat när Poppels erbjöd rundvandring

Bildspel

Bild 1 av 8

Det blev ganska fullt vid bryggverket när de 20 besökarna fick höra mer om hur man brygger öl.


 

Ölets Dag var en anledning för de nyfikna att söka sig till Poppels Bryggeri i Jonsered. VD Mats Wahlström bjöd på både historia och nutid innan det var dags för rundvandring.

Poppels Bryggeri har haft ett väldigt framgångsrikt år och blivit populärt hos många. Det var därför inte helt oväntat att den första av dagens rundturer på bryggeriet var fullbokad.
Hulan Danner var en av gästerna. Han är från Kalifornien men bor numera i trakterna kring bryggeriet. Han såg fram emot rundvandringen, men var besviken på att inte få prova öl. Sådan tillåter nämligen inte svensk lag.
– Det är bättre i USA, där får du smakprov av ölen på bryggerierna. Men det ska bli kul ändå, sade han inför rundturen.
Efter en inledande bryggeripresentation av VD Mats Wahlström blev det en rundvandring bland maltkrossar kokkärl och jästankar. Nyfikenheten var stor och Wahlström kunde stolt berätta om bryggeriets utveckling sedan man bestämde sig för att satsa på ett bryggeri.
Det beslutet togs en sen kväll efter Porterfestvialen i Göteborg och ingen hade nog då vågat drömma om den utveckling som skett, där Poppels i dag är ett av de mer uppmärksammade svenska mikrobryggerierna.