Frida väljer gärna tryffel till en stout

Sommar 2021

Frida Jacobsen svarar på våra sommarfrågor. Foto: Peter Lindh.

Frida Jacobsen ser fram emot att ta med nya hunden till krogen i sommar. Det och mer berättar hon om i vår sommarserie.

 

Jacobsen jobbar för Mikkeller i Sverige och här är alla hennes svar.

 

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Det finns många bryggerier i Sverige som jag är imponerad över efter ett väldigt tufft år. Men om jag ska välja ett måste nog säga Ten Hands Brewing från Karlstad. Inte nog med grym öl som ständigt levererar, de är drivna, har en sjukt snygg design och är fantastiskt härliga människor som vi kommer se mycket mer av, tror jag!

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– Absolut, vi ser redan en stor ökning av gäster och sålda volymer sedan cirka en månad tillbaka. Jag tror det finns ett uppdämt behov av att träffa kompisar och nya människor efter pandemins isolering. Personligen inser jag hur viktigt det är för mitt sociala liv att få träffa folk över en öl på krogen, nåt man brukat ta för givet. Känns även viktigt att stötta sina favorithak i dessa tider och att vaccinera sig så fort man får möjligheten. Dock har jag insett charmen med att gå hem något tidigare på kvällen, men jag kompenserar med att gå ut tidigare. Win-win!

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– Det allra bästa i sommar var att hämta hem vår valp! Han kommer att bli en stammis på flera ölserveringar i Stockholm i sommar. Utöver det är det otroligt härligt att komma ut på vägarna och besöka event igen! Juni och juli kommer det bli väldigt mycket resande, öl och evenemang för mig. Äntligen!

5. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– Otroligt svårt fråga! Det finns ju en öl för varje tillfälle. Men just nu skulle jag säga Mikkellers – Burst IPA. Den öl jag konsumerar mest av just nu – bra hinkabilitet, lagom alkoholstyrka och jag tröttnar aldrig på smaken! Warpigs – You fucked me up & I’m Furious, som att dricka en islatte i solen! Samt en riktigt god lager… Det får bli Nynäshamns Landsort Lager!

6. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Det finns oändligt många härliga kombinationer. Men en favorit är en riktigt bra imperial stout med en mörk chockladtryffel. Bästa desserten enligt mig! En annan hit från midsommarfirandet var Mikkellers Japanese Rice Lager Yuzu till gravad lax och färskpotatis. Väldigt fräsch och lättdrucket!