Frida vill ta en öl med favoritgitarristen

Frida Jacobsen svarar på våra sommarfrågor. Foto: Peter Lindh.

Frida Jacobsen tycker att ett bryggeri i Stockholm förtjänar mer uppmärksamhet. Det och mycket mer berättar hon om i vår sommarenkät.

Frida jobbar för Mikkeller i Sverige och här är alla hennes svar.

Vilket är det bästa svenska öl du druckit under 2022 hittills? Vad var så bra med ölet?

– Näst intill omöjligt att svara på. Jag har fått nöjet att smaka så mycket bra öl nu når festivalerna är igång igen och äntligen fått vara ute på vägarna. Jag kan nämna en som jag drack häromdagen i 30 graders sol när man behövde svalkas av! Ten Hands collab med Pentrich Brewing, Rolling Hills. Det var inte alls dumt! Samt Benchwarmers Vatos Cocos, riktigt trevlig!

Under hösten kan det komma ett slutgiltigt beslut om gårdsförsäljning av öl i Sverige. Hur tror du att det hela slutar?

– Svårt att säga… Av erfarenhet kan såna här frågor dra ut på tiden alldeles för länge och med mycket småändringar dessutom. Man får hoppas på att det bästa.

Ölfestivaler har först kämpat med pandemin och nu väntar en lågkonjunktur. Hur tror du att festivalerna utvecklas/förändras de kommande åren?

– Den här våren och sommaren visar på att det finns många eldsjälar där ute som kämpar på, och många festivaler har det blivit. Det har varit så jäkla kul att vara ute igen, men kanske just på grund av detta har jag upplevt mindre tryck på vissa festivaler det här året. Jag gissar att många har en hög av biljetter att utnyttja och limiterad tid. Dock tror jag att det kommer att stabilisera sig även om folk kommer att välja sina favoritfestivaler nästkommande år och kanske vara mindre benägna att gå på alla.

Vilket svenskt bryggeri tycker du förtjänar mer uppmärksamhet? Varför är det så?

– Det finns så otroligt mycket bra bryggerier i Sverige. Ett av mina favoriter som alltid håller hög kvalitet är det lokala Unibärsum. Aldrig blivit besviken hittills.

Du får en helkväll med öl och mat betald för dig och en kändis. Vart går du och vem tar du med dig?

– En av mina favoritgitarrister har ju gett sig in i ölbranschen relativt nyligen, så vore kul att ta några bärs med Dregen och snacka musik och öl! Vi går till Svejken och käkar schnitzel och dricker P.U!

Vilken ölstil dricker du helst just nu och varför?

– Går lite upp och ned precis som vädret, men generellt sett gäller nog New England eller lager. Gärna med lite lägre alkohol så man håller hela sommarkvällen!