Folköl från bryggeri har fått uppsving

Bildspel

Bild 1 av 3

Linda Karlsson och Lars Gustafsson var först på plats för att köpa Pivot Pils som folköl.

Folköl såld direkt från bryggeriet. Det har blivit ett sätt för många bryggerier att få in intäkter i corona-tider. Under onsdagens var det premiär även hos O/O Brewing.

Det pågår en diskussion om gårdsförsäljning av öl från bryggerier. Men faktiskt finns den ju redan så länge det handlar om folköl. Det är förhållandevis enkelt att få tillstånd för den verksamheten, och allt fler väljer att brygga folköl och sälja den direkt till sina kunder.

– Vi hade nog inte bryggt en folköl nu om det inte varit för corona-viruset. Det blir en kul grej och det känns som att det uppmärksammas mer i dessa tider, säger Olof Andersson.

Han och kollegan Olle Andersson var nyfikna på om de ölintresserade skulle ta sig hela vägen ut till bryggeriet i stadsdelen Hisings Backa.

– Det är inte helt enkelt att ta sig hit, sade Olof Andersson.

Men nog var det en del personer som tog sig dit. Linda Karlsson och Lars Gustafsson var först av alla att köpa in den nya folkölsvarianten av Pivot Pils.

– Vi vill gärna stötta de små bryggerierna, vi har varit hos flera andra också och köpt folköl, sade Lars Gustavsson och Linda Karlsson höll med.

– Vi gillar ju öl och tycker det är kul med alla bryggerier.

Nästa folköl från O/O ser ut att bli en ny version av Balamundi, men första ska pilsnern sälja slut.