Flytt och ny partner för All In Beer Fest

Johan Falk Frölinghaus och alla andra festivalbesökare får bege sig till nya lokaler för All In Beer fest 2021. Foto: Ronny Karlsson.

Ny plats, ny partner, men lika mycket god öl. Nästa år är All In Beer Fest tillbaka och arrangemanget sker i samarbete med Bishops Arms.

Festivalen genomförs nästa år på Elite Park Avenue Hotel på Kungsportavenyn  i Göteborg och det blir som att gå in i en ny fas för den populära festivalen.

– Det känns jätteroligt med den här lösningen och det ska bli jättekul att jobba med Bishops, säger Pelle Frost.

Han har under en period letat efter en ny lokal för festivalen och hade bland annat samtal med Stigbergets om att genomföra festivalen i deras nya bryggeri på Ringön. Men nu blir det i stället mitt inne i Göteborg som ölnördarna får samlas 5-6 november nästa år.

Målet är att ha drygt 40 bryggerier på plats, precis som det varit de senaste åren som festivalen genomförts. 2020 blir det ju ingen festival av kända skäl.

– Det blir både svenska och utländska bryggerier, men vi kanske tittar mer mot Europa och lite mindre mot USA. Sedan kommer Bishops att ha en egen monter med bland annat real ale, säger Frost.

Det kan också bli så att Bishops passar på att erbjuda en del av de samarbetsöl som gjorts, till exempel Ocean Arbetareporter och deras egen version av Närkes Kaggen Stormaktsporter.

De tre passen blir till två, ett per dag och till en början släpps det 300 biljetter per dag. Men det kan bli betydligt fler än så på festivalen om bara intresset finns.

– Vi vill ha ett pass per dag så folk slipper gå komma så tidigt. Det finns plats för runt 2000 personer per dag om det skulle behövas, lokalerna var större än jag först trodde, säger Frost.

Han säger att det också kommer att bli ett större fokus på mat vid nästa års festival, och är helt klart nöjd med det nya samarbetet.

– Jag har absolut varit orolig för att det inte skulle bli någon mer festival. Men nu känns det bara bra.