Spendrups miljongåva ett stöd för krogar

Einar Botten gläds över att ge personalen en julgåva som dessutom blir ett stöd för restauranger runt om i landet. Foto: Pressbild.

En julgåva till de anställda, men också ett stöd för restaurangbranschen. Så blir det när Spendrups satsar 1,1 miljoner på personalvård inför julen.

Under året har flera personalvårdande aktiviteter ställts in för de totalt 1100 anställda på Spendrups, men till jul blir det en gåva. Varje anställda får 1000 kronor och pengarna är tänkta att användas på restauranger och barer runt om i landet.

– 2020 har varit ett mycket speciellt år. Vår personal har fått hålla i och hålla ut, för att hålla i gång både företaget och livet i allmänhet. Det har varit påfrestande för alla – inte minst för många av våra kunder inom restaurang- och mötesvärlden. Som en följd av pandemin har vi dessutom varit tvungna att ställa in personalvårdande aktiviteter som fester, fikor, julluncher och andra roliga aktiviteter. Så gåvan ska väga upp lite för allt detta – göra det möjligt för våra medarbetare att hitta på något roligt på egen hand eller med sin familj. Och den är företagets sätt att visa tacksamhet till alla medarbetare för hur de har hanterat detta speciella år, säger Einar Botten, HR-direktör på Spendrups.

Presentkorten har valts ut för att de även ska stödja Spendrups kunder i restaurangbranschen och handeln. I Ludvika kommer gåvan sättas in på Unika Ludvikakortet. Hällefors och Visby får egna kortlösningar. I storstadsregionerna laddas Restaurangguiden med beloppet.

Gåvan är skattefri som följd av ett särskilt myndighetsbeslut för 2020 som följd av pandemin.