Fler dricker alkohol ofta på sommaren

Mer än varannan vuxen svensk dricker mer alkohol under sommaren. Det visar en ny undersökning från Sifo.

Midsommarafton är för många den officiella uppstarten av sommaren och kanske även semestern. Men sommarvärmen och ledigheter kommer också ett mer frekvent drickande av alkohol.
52 procent av de 1000 tillfrågade personerna säger att man kommer att dricka alkohol oftare under sommaren i den Sifo-undersökning som beställts av IQ.
– Det finns många tillfällen och anledningar att dricka alkohol under sommaren och därför är det viktigt att redan innan semestern fundera över när och hur mycket man ska dricka. En ökad alkoholkonsumtion under semestern kan för vissa vara svår att minska när hösten kommer, säger Juan-Pablo Roa, vd på IQ.
36 procent av de som svarat på enkäten uppger att de kommer att dricka alkohol tre-fyra gånger per vecka eller mer.
Alkoholkonsumtionen skiljer också beroende på var i landet du bor. 45 procent av de tillfrågade i storstäder säger att de kommer att dricka minst tre-fyra gånger i veckan. Motsvarande siffra för övriga landet är 31 procent.
– Ett tips för den som ofta dricker alkohol under sommaren är att varva alkoholhaltiga drycker med några av alla de nya alkoholfria dryckerna som kommit de senaste åren. Det är ett smidigt sätt att minska alkoholkonsumtionen, säger Juan-Pablo Roa.
Läs hela artikeln.