Fjällturism hjälper Revsund att växa

Henrik Spansk och Tommy Jonasson satsar vidare. Foto: Ronny Karlsson.

På ett år har de hunnit flytta och expandera en gång. Nu är det dags att växa igen för Revsunds Brewery.

Det lilla jämtländska bryggeriet inledde sin kommersiella bana med att brygga öl i en bastu. Men gansksa snabbt flyttade man och håller numera till i samma hus som Jämtlands Bryggeri. I samband med den flytten satsade man på ny utrustning och nu är det dags igen.

– Det börjar bli fullt här också, säger Tommy Jonasson.

Under den senaste tiden har de haft ett bryggverk på 200 liter och nu köper de in ett till likadant. Dessutom blir det ett gäng nya tankar som ger en total jäskapacitet på 4000 liter.

– Nu har vi utrustning så vi klarar oss ett tag, det är tiden som inte riktigt räcker till. Vi har båda ett heltidsjobb och lägger nästan varsin heltid även på bryggeriet, säger Jonasson.

Han driver bryggeriet tillsammans med Henrik Spansk och de båda räknar med att fortsätta att gasa på med bryggeriet.

– Vi kommer att sälja mellan 7000 och 8000 liter i år, men då har vi sålt det mesta under de senaste månaderna. Vi borde kunna nå mellan 15 000 och 20 000 liter under nästa år, säger Jonasson.

Inte minst är det försäljning till de många ölställen som finns i fjällvärlden som känns intressant.

– Många fjällanläggningar vill ha lokalproducerat och det passar oss perfekt. Dessutom kommer vi att ha fem öl på Systembolaget från december och då går dessutom alla att beställa, säger Jonasson.