Brewdog gör ny markering mot Trump

Brewdog gillar inte att USA hoppat av det miljösamarbete som många länder vill ha. Ölet Make Earth Great Again är ett tydligt tecken på det.

Brewdog satsar stort i USA med bland annat ett eget bryggeri. Men samtidigt finns det tydliga tecken på att man inte gillar den politik som drivs av Donald Trump. För en tid sedan planerade man för att bygga en bar precis på gränsen mellan USA och Mexiko, i protest mot Trumps planer på en mur, och nu är det USA:s bristande engagemang i miljöfrågor som retat upp det skotska bryggeriet.

USA har hoppat av det miljösamarbete som Paris-avtalet innebar och Brewdog markerar sitt missnöje med ölet MEGA, Make Earth Great Again.

Man har gått samman med klimatorganisationen 10:10 när man bryggt ölet, som är en imperial saison bryggt med bland annat hjortron från polcirkeln. Ölen innehåller ingredienser från de platser som drabbats allra hårdast av den globala uppvärmningen, och kommer att serveras från en kran inbyggd i en isbjörnsreplika i naturlig storlek.

10:10 jobbar just nu mycket med att bland annat få till fler vindkraftverk i världen och alla intäkter från ölet går till organisationen.

Ölet kommer även till Sverige lite senare under november.