Pax utökar och satsar på eget laboratorium

Pax Brygghus har fått en bra start på sin verksamhet. Nu expanderar bryggeriet och satsar på sitt eget laboratorium.

Marika och Calle Sjöström står bakom bryggeriet som ligger i skånska Flyinge. Det har blivit bra respons på ölen och försäljningen på Systembolaget har gått riktigt bra.

Nu är det dags för duon att ta nästa steg i bryggeriets utveckling. Bryggverket på 200 liter ska ersättas med ett på 600 liter.

– Nu bygger vi något som vi verkligen vill ha det. Bland annat ska vi kunna tippa mäskkärlet så att vi slipper att skotta drav, säger Marika Sjöström.

Pax Brygghus blir kvar i samma lokaler inne i Flyinge, men satsningen på ett större bryggverk betyder en hel del tidseffektivisering. Snart kan man brygga tre gånger så mycket öl på samma tid som i dag.

– Vi har en del oanvända tankar också och på sikt ska vi skaffa flera och större tankar. Nu vet fler att vi finns och vi fick en fantastisk respons på Stockholm Beer & Whisky Festival, säger Marika Sjöström.

I samband med expansionen ska Pax Brygghus också satsa på ett eget laboratorium. Calle Sjöström ska åka till VLB i Berlin för att där delta i en utbildning inom praktisk mikrobiologi.

Framöver ska det också jobbas med med lågalkoholöl.

– Vi siktar på att ta fram fler produkter där. Först vill vi expandera på lättölssidan och sedan även ta fran en folköl, säger Marika Sjöström.