Fireside siktar på att utöka bryggeriet

BRYGGARENKÄTEN

Johanna och Joel Heidecke siktar på att utöka verksamheten under 2019. Foto: Ronny Karlsson.

Joel och Johanna Heidecke ser fram emot att skala upp verksamheten under 2019. Det och mer får du veta i vår enkätserie.

1. Vad var det bästa som hände för ditt bryggeri under 2018?
– Vi började brygga specialöl med lokala ingredienser (till exempel jordgubbar, vete, honung) till vår brewpub i somras och det blev väldigt efterfrågat. Vi har nu bryggt vår femte öl med temat Öland och restaurangen Babajan i Stockholm har beställt sin andra ölsort. Ett mycket roligt och spännande projekt som vi ser fram emot att utveckla!

2. Hur mycket öl bryggde ni under 2018 och hur mycket räknar ni med att brygga under 2019?
– Vi har under året bryggt cirka 13 000 liter. Under 2019 räknar vi med att brygga ungefär 25000 liter då vi planerar att öka vår kapacitet och produktion.

3. Vilket bryggeri tycker du är bäst i Sverige? Motivera.
– En av mina favoriter är Train Station Brewery. Deras produkter påminner mig om några av mina absoluta favoritöl hemma från USA. Det väcker minnen och inspirerar mig att brygga ännu bättre öl.

4. Vad tror du blir den största utmaningen för svensk öl generellt under 2019?
– Vi har sett ett behov av direktkontakt med den individuella kunden sedan uppstart i 2015. Möjligheterna som uppstår med införande av gårdsförsäljning skulle innebära otroligt mycket för landets mikrobryggerier. Om gårdsförsäljning inte tillåts kommer nog många bryggerier få kämpa med att utveckla nya innovativa sätt att nå fler och mer kunder.

5. Vilket blir ditt bryggeris största projekt under 2019?
– Snart ska vi börja renovera i bryggeriet, så vi kan utöka vår kapacitet. Planen är att investera i ny utrustning då vi inte har kunnat möta efterfrågan lokalt under sommarmånaderna. Om allt går som planerat kommer vi kunna brygga rätt mängd öl åt vår Brewpub, lokala restauranger och Systembolaget under 2019.

6. Vem i hela världen skulle du helst vilja dricka en öl tillsammans med? Varför?
– Peter Griffin från Family Guy. Han jobbar också på ett bryggeri, så vi skulle nog ha mycket att prata om.