Fint som snus med humle i dosan

Swedish Match lanserade snuset Göteborgs Rapé Humle idag. Framtaget i samarbete med Fjäderholmarnas bryggeri – från Stockholm, vilket borde vara någon form av helgerån för göteborgare …

Men göteborgarna Sebastian och Kent Strandberg verkar inte vara så upprörda utan snarare rätt nöjda när de provar det nya snuset utanför Swedish Match i Göteborg vid lunchtid på fredagen.
– Det är kanonbra, säger Sebastian.
– Gott är det! bekräftar Kent.
Göteborgs Rapé Humle säljs till att börja med enbart i Swedish Match egna butiker, därefter kommer det att gå ut till ett par andra återförsäljare den 5 december. Totalt görs bara 30000 dosor.
– Med Göteborgs Rapé Humle har vi tillsammans med experter på Fjäderholmarnas bryggeri tagit fram vårt första ölsnus någonsin, som har en tydlig ton av Pale Ale, säger Michaela Bergström, som ansvarar för Göteborgs Rapé på Swedish Match.
– Våra snusrecept vilar på århundraden av tradition, men självklart måste vi också vara innovativa och våga tänka nytt. När India Pale Ale kom till Sverige revolutionerade det svensk ölkultur, som dittills varit väldigt ensidigt fokuserad på ljus lager, och snus är liksom öl inte en statisk produkt utan något som kan vidareutvecklas.
För den som föredrar IPA också i sin snusdosa finns redan ”Mellgrens – IPA Edition Single Cut” på marknaden, vilket @professori72 på instagram uppmärksammade beernews.se på.