Enkät: Mohawk ska brygga mer egen öl

Stefan Gustavsson på Mohawk ser fram emot att brygga betydligt mer öl under 2018. Det och mer får du veta i vår enkät.

Stefan Gustavsson lyfter fram samarbetet med Mohawk som en viktig händelse under 2017. Här kan du läsa alla hans svar.

1. Vad var det bästa som hände för ert bryggeri/företag under 2017?

– Att vi kom igång med bryggning i våra nya lokaler i Slakthuset. Och att vi släppte öl på burk!

2. Vad blir era största satsningar eller förändringar i verksamheten under 2018?

– Fler tankar så vi kan göra fler sorters öl. Helst vill jag att vi har så stor kapacitet att vi kan släppa in andra bryggare för samarbeten också.

3. Hur mycket öl producerade ni 2017 och hur mycket räknar ni med att producera under 2018?

– I de egna lokalerna gjorde vi cirka 10 000 liter. Totalt inklusive legoproduktion hos De Proef, Coppersmith och Lycke blev det närmare 150 000 liter. Nästa år siktar vi på 50 000 liter egen produktion.

4. Vilken fråga tror du blir viktigast för svenska bryggerier under 2018?

– Hur Systembolaget kommer hantera lokala bryggerier. De senaste åren explosion av nya bryggerier har ställt väldigt stora krav på Systembolagets sätt att hantera sortiment och logistik. Det märks tydligt nu att dom tycker det blir för mycket administration och att logistikflödena inte alltid fungerar så bra. Jag tror det kommer bli svårare att få ut sina produkter på hyllorna framöver.

5. Vilket var Sveriges bästa bryggeri 2017?

– Det beror på vad du har för definition på ”bra”. Jag tycker inte det räcker med att se på enstaka produkter eller ens hela sortiment. Det är också viktigt att se på personalpolitik, investeringar och marknadsföring. Jag tycker Dugge är väldigt bra på att driva alla aspekter i ett företag framåt. Dessutom är alla väldigt positiva och hjälpsamma. Dugge har en avgörande betydelse för framgången för andra Göteborgsbyggerier.