Efter succén med Hysén: en lager med Arvingarna

Odd Island gör en öl med det populära dansbandet Arvingarna. Foto: Odd Island

Efter succén med Glenn Hysén-ölet Gött Änna satsar nu Odd Island på ett öl tillsammans med Arvingarna. Tyvärr kommer den inte att heta Öh Loise…

Öh Loise som förstås anspelar på Arvingarnas hit Eloise var ett av flera skämtsamma förslag när namnet för Odd Islands samarbetsöl med Arvingarna skulle tas fram.

– Vi skrattade gött åt många av förslagen, men i slutändan är det Arvingarna som bestämmer och det kan lätt bli lite buskis över det så det landade på Arvingarnas Lager, berättar Peter Iwers på Odd Island.

Peter Iwers på Odd Island.

Peter Iwers och Daniel Svensson på Odd Island, som själva har ett förflutet i bandet In Flames, verkar ha lätt att locka till sig andra kändisar. Nu är det alltså dansbandet Arvingarnas tur att göra en öl på bryggeriet i Lindome söder om Göteborg. Men att kändisöl skulle vara Odd Islands nya nisch dementerar Peter Iwers.

– Nej, det handlar bara om att vi har bekanta i den världen som också gillar öl. De tycker att det är roligt att göra en öl där de kan påverka och vara med i hela processen. Vi är inte ute och jagar kändisar … men om Iron Maiden hörde av sig så skulle vi nog göra en öl med dem även om vi inte känner dem jättebra, skrattar han.

Och det är inte så konstigt kanske, Gött Änna har gått lysande. Bryggningarna har avlöst varandra för att man ska hinna med att fylla hyllorna på Systembolaget.

– Den har sålt enormt bra med våra mått mätt. Vi gjorde inte tio batcher innan vi lanserade den, men det kanske vi borde ha gjort med tanke på intresset. Men vi är ett litet bryggeri och kan inte chansa.

Samarbetet med Arvingarna resulterade i en lager som kommer att kosta strax under 30 kronor.

Arvingarnas Lager har med tanke på gruppens popularitet samma potential. Det är en modern lager med hög hinkabilitet.

– Jag hoppas att den här ska få en liknande utveckling. Målsättningen är att nå ut med en bra produkt, precis som för alla våra öl. Det är viktigt att poängtera att vi gör kvalitativ hantverksöl även när vi gör dem med kändisar.

– Jag vill också uppmana alla som eventuellt dömer ut ölet för att det är Arvingarna: Ge den en chans! Gött Änna fick en del fånig kritik från diverse ”experter” för att Glenn Hysén är inblandad och för namnet, men de hade uppenbarligen inte smakat den. Ge ölen en ärlig chans! Sen har jag själv extremt stor respekt för Arvingarna, de har jobbat stenhårt i många år och jobbar hårdare än många andra band. Det märks även här då de är delaktiga i hela processen.

Priset för Arvingarnas Lager kommer att hamna strax under 30 kronor precis som för Gött Änna.

– Där någonstans ligger smärtgränsen, vi vill inte att det ska vara för dyrt, men det kostar ju också. Ett bryggeri i vår storlek får betala ett högre pris för råvaror då måste priset ligga högre också.