Problemet: Glenns eget öl säljer för bra

Glenn Hysén hoppas på att hans eget öl ska finnas tillgänglig så han kan dricka det över julen.

Glenn Hyséns eget öl säljer så bra att han är orolig för att inte kunna få tag på det till jul. Men Peter Iwers på Odd Island kan lugna honom.

Före detta fotbollsproffset Glenn Hysén blir alltmer intresserad av öl. I en längre intervju hos Beernews tidigare i höst berättade han om sin relation till öl och han har även varit med och tagit fram ölet ”Gött Änna” tillsammans med Lindomebryggeriet Odd Island.

Men nu har han ett problem. Ölet säljer nämligen slut hela tiden och Hyséns plan är att få tag på ölet inför julen.

– Den smakar lite mer och är lite dyrare, det är inget vanligt jävla blask. De kan ju sitt jobb, de gubbarna. Men det är tråkigt att de inte kan producera mer, för den tar ju slut hela tiden, säger Hysén till Expressen.

Men Peter Iwers, en av delägarna på Odd Island, konstaterar att det inte är hos bryggeriet ölet är slut, utan hos Systembolaget. Nu är mer öl skickad till depåerna och ska finnas i butik igen.

– De var här och hämtade mer öl i måndags och de beställde tre gånger så mycket den här gången, säger Iwers,

En ny laddning av ölet ”Gött Änna” fanns också på Systembolaget i lördags, men då sålde det slut på lite mindre än två timmar.

– Det är ett av våra bäst säljande öl, och inget öl har sålt lika mycket på så kort tid tidigare. Hela tanken med det här ölet var att få personer som Glenn att få upp ögonen för hantverket, och det har ju lyckats bra, säger Iwers.

Iwers menar att Glenn Hysén även lärt sig att gilla annan öl än lager, till exempel Hazie Dizzie, som är en New England-IPA. Just att få fler att våga prova sig fram bland ölstilar är viktigt för Iwers, även om han gärna fortsätter att sälja bra av lagerölet ”Gött Änna”.

– Vi har mer av det ölet på tank som är färdigt snart, och vi kommer att fortsätta brygga det ölet så länge det finns ett intresse bland konsumenterna, menar Iwers.