Dugges redo att öppna nya barsatsningen

Bildspel

Bild 1 av 4

Tomas Halberstad, Karl Krook och Brendon Arneill är redo för att öppna Pils. På tisdag är det premiär.

Ny regi, ny inredning och nytänk kring ölen. På tisdag öppnar Dugges sin bar Pils i Göteborg.

 

Beernews har tidigare berättat om satsningen, där Dugges tar över lokalen där de goda vännerna från Omnipollo tidigare drivit en bar i Göteborg.

På tisdag är det premiär, det är förbokning av platser som gäller, och för Duggesgänget känns det förstås skönt att komma i gång även om pandemin är en utmaning.

– Det här ska vara ett showroom för Dugges och våra öl, säger kommunikationschefen Tomas Halberstad.

Brendon Arneill är barchef och Karl Krook är kökschef i nysatsningen och två externa krafter har haft en hel del att säga till om. Gustav Trägårdh har skapat den meny som ska finnas vid premiären och Staffan Holm har gjort inredningen.

Besökarna kommer att hitta baren på samma plats som tidigare, men en hel del ser annorlunda ut i lokalen.

– Det vi sade till Staffan var att vi ville lyfta fram vårt varumärke och de värderingar vi har inom företaget. En del saker dyker nästan alltid upp i hans design och vi är supernöjda. Vi blev glatt överraskade av den bild som han hade av oss, säger Halberstad.

– Man kommer nog att känna sig hemma här och vi vill att gästerna ska vara komfortabla när de sitter hos oss, säger Arneill.

Det har blivit något fler sittplatser i lokalen och även om restriktionerna gör att en del platser får stå tomma, ska det gå att ha premiär på onsdag. Tio ölkranar blir det och dessutom ska en hel del annan Duggesöl finnas på flaska.

Dessutom startade Dugges under fjolåret en mindre importverksamhet, där man bland annat tagit in öl från Deya och Cloudwater till Systembolaget. Öl från bland annat de bryggerierna kommer att finnas på burk i baren lite längre fram under året om allt går enligt plan.

– Mest är det fokus på Duggesöl, men om Omnipollo till exempel har en premiär för något öl är vi gärna med där också, säger Halberstad.

Maten kallas internt för ”classy comfort food” och där är tanken att det ska beställas mindre rätter till varje öl.

– Det blir mat från hela världen och mat som folk känner igen, och med tre olika rätter ska man bli mätt, säger Karl Krook.

Fem dagar i veckan blir det öppet, med stängda söndagar och vid premiären öppnar man redan 13.00. Detta bland annat för att man tvingas stänga redan 20.30 under de första dagarna på grund av gällande restriktioner.

– Vi vet att folk vill komma hit och det är jättekul. Samtidigt hoppas vi att alla är förstående så här i början när vi har en pandemi, säger Halberstad.