Hyllade bryggeriet avbryter produktionen

Hill Farmstead tar en pus med ölproduktionen och även med försäljningen av öl vid bryggeriet. Foto: Privat.

Pandemin slår hårt även mot det som många tycker är världens bästa bryggeri. Nu avbryts nämligen såväl försäljningen som produktionen hos Hill Farmstead.

Shawn Hills bryggeri som startade sin verksamhet i Vermont under 2010 hyllas återkommande av ölnördar och man har flera gånger rankats som världens bästa bryggeri av ölsajten Ratebeer.

Men nu tar pandemin ut sin rätt även mot Hill Farmstead. Den här helgen var den sista när man erbjöd ölförsäljningen vid bryggeriet och även produktionen får ta en paus.

Planen i dagsläget är att återuppta bryggningen i slutet av mars och att börja distribuera sin öl igen ett par veckor senare.

– Det här ger oss en ovanlig och uppskattad möjlighet att satsa på vårt teams framtid. Till att börja med ger det tid för återhämtning hos vår personal och dessutom får vi tid för att utveckla vår organisation, skriver bryggeriet i en pressmeddelande.

Pandemin gjorde också att Hill Farmstead ännu inte kunnat fira sitt tioårsjubileum. Planen är nu att kunna genomföra det firandet, som går under namnet ”Friendship & Exploration”, i augusti i år. Men som så mycket annat i dessa tider är det ännu inte spikat att det blir så.

Hill Farmstead har under åren varit ett av de mest populära att besöka för att köpa öl på plats och såväl amerikaner som ölnördar från andra länder vallfärdar dit för att få dricka öl och köpa med sig öl hem. Men nu blir det stopp för det under en period.