Därför är craft beer nyttigare än annan öl

Ölet från din lokala bryggare är nyttigare än massproducerad öl. Och även nyttigare än ett glas vin. Det har forskare i Kalifornien slagit fast.

Alkohol är inte nyttigt, framför allt inte i stora mängder. Det är lika bra att vi slår fast det direkt. Men resultatet från de här forskarna måste få en hel del hipsters att jubla ganska rejält. Att ett glas vin kan vara nyttigt får vi läsa om med jämna mellanrum.

Men nu visar det sig att öl är ännu nyttigare, och framför allt handlar det då om hantverksölen.

Det handlar om vitamin B3 som finns i öl, och det som gör hantverksölen nyttigare än annan öl är jästen som inte pastöriseras bort. Jästen har den goda effekten att den sänker kolesterolvärdet hos människor.

– Risken för att få en hjärttattack eller typ 2-diabetes minskar på ett sätt som gör att hantverksölen kan jämföras med, och till och med vara bättre än ett glas rött vin, säger professor Mike McCullough från California’s Polytechnic State University till sajten D`Marge.

McCullough säger att öl ofta förknippas med ohälsa, men att det till viss del har att göra med annat än själva drycken.

– Du tänker dig att öldrickare äter nachos och annat onyttigt, men trenden med nya spännande öl med högre kvalitet är att de oftare kombineras med vanliga måltider.

Läs hela artikeln här.