Danske profilen ska öppna nytt bryggeri

Broaden&Build. Det är namnet på Sören Parker Wagners nya projekt i Köpenhamn, där man ska satsa på mat och öl med hållbart tänk och låga priser.

Den danska ölprofilen är mannen bakom Dry&Bitter och han är också delägare i populära baren Fermentoren i Köpenhamn. När han nu ger sig in i ett nytt projekt sker det med kocken Matt Orlando, som var den första kökschefen på Noma och sedan var med och startade Amass i Köpenhamn.

Först var tanken att Sören Parker Wagner skulle vara med som konsult, men till slut blev han delägare. Givetvis ska han mest fokusera på ölen, som ändå ska ha en tydlig koppling till den mat som serveras.

– Bryggpuben kommer att ha ett bryggverk på 1000 liter och tolv jästankar. Vi kommer först och främst att vara ett besöksbryggeri. Vi kommer att ha plats för cirka 150 personer samtidigt och stället kommer att vara billigt sett till vad mat och öl kostar i Köpenhamn, säger han.

Broaden&Build blir alltså en kombinerad bryggeripub och restaurang och den är placerad på Refshaelön, där bland annat Mikkellers Baghaven ligger.

I januari är det tänkt att man öppnar dörrarna.

Den här satsningen ska inte påverka Parker Wagners engagemang i de två tidigare företagen. Dry&Bitter har precis satsat på en burklina och utökad kapacitet och Parker Wagner är nöjd med utvecklingen av det bryggeriet.

– Mitt största fokus ligger fortfarande på Dry&Bitter tillsammans med Fermentoren. Där har inget förändrats. Men det här var en för bra chans för att kunna tacka nej.