Malmös festivalöl bryggdes i Skottland

Bildtext

Bild 1 av 4

Ett glatt gäng som bryggde öl tillsammans: Jamie Robertson, bryggare på Finn men född och uppväxt i Aberdeen, Mats Hägerfors, säljchef på Finn, James Watt, en av grundarna till Brewdog, Petter Lindholm, en av grundarna till Finn, Glenn Pålsson, festivalgeneral för Malmö Öl & Whiskyfestival, samt Simon Frennberg, en till av grundarna till Finn.

 

Intensivt. Men också väldigt roligt. Brygghuset Finns äventyr i Skottland ska leda till nästa års festivalöl för Malmö Öl & Whisky Festival.

Beernews berättade i förra veckan om att det är Brygghuset Finn och Brewdog som står bakom det officiella ölet för Malmö Öl & Whisky Festival nästa år.
Den gångna helgen bryggdes det på Brewdogs anläggning i Ellon utanför Aberdeen.
– Det var en kul bryggning och dessutom fick vi se hela deras anläggning. Det är ett fantastiskt bryggeri och det de byggt upp på elva år är otroligt, säger Mats Hägerfors på Brygghuset Finn.
Ölet kommer förstås att serveras på Malmö Öl & Whisky Festival och släpps på Systembolaget 8 mars, samma dag som Malmö Beer Week startar. Brewdogs alla barer i Sverige och England, samt deras webbshop, kommer att servera ölet och dessutom räknar man förstås med att en hel del Malmöbarer ska köpa in ölet till ölveckan.

– Vi har bryggt 20 000 liter och ölet är en New England APA på 5,5 procent. Vi var alla inställda på att göra ett öl som är gångbart i en lite bredare målgrupp, säger Hägerfors.

Om ölet blir en succé kommer det att kunna bryggas igen, men planen är att det först och främst är ett öl för festivalen och att det inte alltid ska finnas tillgängligt.
Hägerfors ser det som en ära att ha fått brygga det här ölet tillsammans med Brewdog.
– Ja herregud, det är en fjäder i hatten för oss. Det var lite som att David och Goliath lekte en helg, men med det sagt så har gänget på Brewdog verkligen haft ett stort intresse för det här projektet redan från start.