Dåligt humlekontrakt har fått sitt eget öl

Ett långt och dåligt humlekontrakt har fått sitt eget öl. Det är Ska Brewing som använder överflödet av humle i en ny öl.

Ska Brewing är ett av många bryggerier som skrivt långa avtal med humleleverantörer. Avtal som kan ställa till det när öl inte säljer som det är planerat. Ett sådant exempel är Ska Brewings session-IPA Rudie.

Bryggeriet hade stora förhoppningar på ölet och skrev långtidskontrakt för humlesorterna Galaxy och El Dorado. Men trots att såväl bryggerier som konsumenter är nöjda med ölen har den aldrig blivit den succé man hade hoppats. Det gör att det bryggts mindre än planerat av den och det i sin tur gör att det finns mer humle än nödvändigt.

Men de långa humlekontrakten gör att humlen fortsätter att komma till bryggeriet med jämna mellanrum.

Ska döper ett öl efter ett dåligt humlekontrakt.

Men Ska-profilen Arlo Grammatica kom med lösningen. Nu har det bryggt ett humlestint öl med namnet BHC – Bad Hop Contract. Där används massor med humle och på etiketten finns en skelett-hand som skriver på ett humlekontrakt.

– Jag är stolt över ölen, den är humlig men balanserad och inte för bitter. Den har också den mjuka munkänslan som i en New England-IPA utan att vara grumlig, säger grundaren Dave Thibodeau till sajten Westword.

Han utesluter inte att BHC återkommer med nya humlesorter i framtiden.

Läs hela artikeln här.