Fokus på folköl och Alf dagen före Brewskival

Bildspel

Bild 1 av 7

Gahr Smith-Gahrsen, 7 Fjell, Fredrik Glejpner , Bottle Shop, och Helge Algeröy, 7 Fjell, diskuterade förstås öl.

 

Mycket handlade om folköl dagen före Brewskival i Helsingborg. För Alf Johansson som driver Örebrokiosken blev det en intensiv torsdag.

Brewskival börjar i morgon och många av de deltagande bryggerierna är redan på plats. En hel del av de bryggarna tillbringade eftermiddagen och tidig kväll vid Örebrokiosken i Helsingborg.

Beernews har tidigare skrivit om Marcus Hjalmarssons engagemang för kioskägaren Alf Johansson. Ett vägbygge har gjort det svårt att komma fram till kiosken och det har gjort att Johansson tappat i omsättning.

Hjalmarsson reagerade på detta och har verkligen jobbat hårt med att stötta. Hans folköl Mangofebeer har sålts där och under två dagar före Brewskival har det varit fullt med folk som kommit till kiosken för att köpa folköl eller få sitt inträdesband till festivalen.

Dessutom har Bottle Shop funnits på plats med folköl både på fat och flaska.

– Det känns otroligt kul och det är full fart här. Jag är så glad att det är mycket folk, säger Alf Johansson mellan två kunder.

Hans kunder har också uppskattat att han säljer folköl från Brewski och andra bryggerier och hoppas på en fortsättning av det.

– Det kommer det säkert att bli.