Carlsberg firade med historia och framtid

Bildspel

Bild 1 av 6

Bryggmästaren Erik Lund och hans kollega bjöd på tre nya lageröl under jubileet.

Carlsbergs 170-årsjubileum blev både en resa bakåt och framåt i tiden. Grundaren J.C Jacobsen höll tal och det bjöds på framtidens lageröl.

Carlsberg firar sitt jubileum under hela veckan och under onsdagen var det medias tur att få vara med. Allt började i Ny Carlsbergs Glypotek, museet som samlat all konst som grundaren J.C Jacobsen köpt på sig. När det sedan var dags för tal dök Jacobsen upp i egen hög person. Med hjälp av modern teknik höll han ett tal, trots att han gick bort för 130 år sedan.
Men allt handlade inte om historia under firandet. På Carlsbergs laboratorium, där bland annat ph-skalan uppfanns en gång i tiden, pågår många projekt och bland annat jobbas det med alla råvaror.
Tre nya öl serverades, alla skapade med hjälp av laboratoriet som är unikt i världen. Ett öl var gjort med en helt ny malt, framtagen av ett korn som anpassats så att det bland annat kräver lägre energiåtgång. Det bjöds också på öl som var gjord på omoget korn och på öl som var gjort på rött korn. Röd lageröl är inte så vanligt men här fanns det en sådan.
Festen går vidare under veckan och avslutas med en stor gatufest i Köpenhamn där alla som vill är välkomna att delta.