Cloudwater granne till svenskens ölbar

Bildspel

Bild 1 av 3

Ali Gol driver sin bar I Bermondsey där han är granne med Cloudwater.

Han är garanterat ensam svensk barägare med Cloudwater som granne. Nu hoppas Ali Gol på att kunna locka fler svenska bryggerier till samarbeten.

Ja, som ni säkert räknat ut ligger den där baren inte i Sverige. Det handlar i stället om London Calling Sweden, baren som ligger mitt i öltäta Bermondsey i sydöstra London.

Ali Gol jobbar med import av öl och tyckte att baren passade in bra till konceptet.

– Här kan vi bjuda in krögare i stället för att gå runt med flaskor till barer. Dessutom dyker det upp många ölintresserade personer i det här området.

Läget är ungefär så bra som man kan tänka sig i Bermondsey. Cloudwater har sin bar i lokalen bredvid och bara några meter bort ligger Brew By Numbers och Moor. Det lockar förstås många ölintresserade.

– Vi öppnade under fotbolls-VM i fjol och det var perfekt när både Sverige och England gick bra i turneringen. En hel del svenskar turister kommer hit och många kommer hit och besöker flera ställen, säger Gol.

Under vårt besök var det fokus på Poppels i baren, men Ali Gol vill gärna samarbeta med fler svenska bryggerier som vill synas i London. Då handlar det inte bara om baren utan om att även få ut sin öl på andra barer och i butiker.

– Jag gillar att Poppels har ett så brett utbud med spännande öl. Sedan har vi haft förfrågningar från fler bryggerier, säger Gol.

Han ser ljust på svensk öls framtid på de brittiska öarna och då inte minst i London.

– På sikt tror jag även att det ska gå att få flera mindre bryggerier att exportera tillsammans. Det handlar om att lösa paketeringen innan det skickas.

Tills vidare satsar Ali Gol vidare med baren och att få folk att hitta dit. Dels lockar det med svensk öl och dels har han grannar som lär fortsätta att locka många ölintresserade till området.

– Det känns bra och vi är väl förberedda för Brexit när det gäller exporten, säger han.