Ny version av KBS släpps av Founders

Founders KBS kommer i en ny version tidigt nästa år. Foto: Ronny Karlsson.

Founders CBS släpps för kanske sista gången senare i höst. Men nu kan vi berätta att det kommer en ny version på KBS i stället.

Founders imperial stouts KBS och CBS hyllas världen över. KBS är en fatlagrad stout och CBS är samma grundöl som lagrats på fat där det tidigare funnits lönnsirap.

Nyligen berättade vi om att Founders CBS släpps igen i höst, men sedan kanske inte kommer tillbaka mer på marknaden. I alla fall kommer det att bli ett uppehåll för det ölet.

Men kanske kan det kompenseras med en ny version av KBS. Nu kommer nämligen den i en espresso-version och ölet kommer att buteljeras och finnas i ganska stora volymer. Några gånger tidigare har det gjorts specialversioner av KBS, men då i väldigt små mängder. Nu handlar det om hela andra volymer.

KBS är redan i grunden bryggd med kaffe i ölet, men den nya espressoversionen ska lagras på espresso-bönor som legat i bourbon. I februari nästa år har den nya KBS-varianten sin premiär, och ölet kommer att dyka upp i Sverige. Det är klart att det kommer att säljas till restauranger och barer, men ännu oklart om det kommer på Systembolaget.