Charles dricker gärna belgiskt till sillen

Peter Lindh.

Charles Cassino svarar på våra sommarfrågor. Foto: Privat.

Dags för Charles Cassino i vår sommarserie. Han bjuder bland annat på en spännande öl- och matkombination.

 

Cassino jobbar som bryggare på Restaurang Waza i Stockholm och här är alla hans svar.

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Väldigt svårt att säga. Men generellt en eloge till alla svenska bryggerier som gemensamt har lyft kvaliteten på svensk öl. Samt även otroligt starkt att de flesta verkar ha orkat att ta sig igenom alla motgångar under pandemin.

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– Ja det tror jag. Det kommer förmodligen en boom nu under sommaren som sammanfaller med uteserveringarna samtidigt som att restriktionerna släpper. Sedan blir det nog mera normalt igen. Skulle dock vara intressant att få veta närmare om folks drickande per verkligen ökade när krogarna stängde 20:00. Ja för att hinna få i sig all alkohol på kort tid. Samt om det verkligen spårade ur när man fick ha öppet till 22:00.

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– Det bästa med sommaren är ju självklart att det är sommar. Sedan att det känns som att vi och branschen är på väg mot ljusare tider. I övrigt så blir det att hänga i skärgården samt en tur till Gotland och Hop Shed Beer Week.

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– . Den där pilnsern som VLB Berlin bjöd på under Drinctec i München, minnet av den blir bara bättre för varje år. 3 Fonteinen Gueze. Samt Struise Black Albert. Funkar lika bra vid -30 som +30. Man vet ju aldrig vilken öde ö man hamnar på…

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Jag kan fortfarande inte släppa tanken på Duchesse de Bourgogne och sill, lika oväntad som genialisk kombination.