Bryggeri ska rädda hotade djur i Afrika

Fauna Brewing skapades för att samla in pengar till utrotningshotade djur. Foto: Pixabay/Montage.

Fauna Brewing vill rädda utrotningshotade djur i Afrika. Varje såld öl ger en peng till kampen för att rädda djuren.

 

Det är i London som satsningen görs och Faunas grundare Phil F Howard säger sig älska öl lika mycket som vilda djur.

Han bodde under en period i Botswana där han utbildade sig till guide i vildmarkerna, och en dag kom idén om hur han skulle samla in pengar för att ge utrotningshotade djurarter en chans att överleva.

Inledningsvis handlar det om tre öl och de har tagits fram i samarbete med organisationer som jobbar för respektive djurs överlevnad.

Cheetah Laget är en klassisk brittisk lager på 4,5 procent, Wild Dog IPA är en modern IPA med tropiska smaker och Pango Table Beer är ett lite snällare öl på 2,8 procent.

– Vårt största problem just nu är klimatförändringarna och hur många olika djur dör ur. Vi anser att alla borde hjälpa till med att skapa en förändring och vi gör det så enkelt att hjälpa till som att dricka en öl, säger Howard i ett pressmeddelande.

Hans tid i Botswana gjorde honom än mer övertygad om att det är hög tid att agera och när det räcker med att dricka en öl för att hjälpa till kan man ju tycka att ganska många borde kunna engagera sig.

De pengar som kommit in hittills har bland annat gått till att få bort fällor för utrotningshotade djur, samt till ersättning för personer som patrullerar i områden där tjuvjägare brukar hålla till.