Calle åkte till Spanien för att göra impstout

Calle Tiger tillsätter humle till collabölen. Foto: Privatbild

Calle Tiger på Dugges har varit ute och bryggt på bortaplan igen. Den här gången besökte han spanska Basqueland och resultatet ska kunna drickas i Sverige till hösten.

Basqueland Brewing ligger som namnet antyder i Baskien. De var aktuella på våra breddgrader bland annat för att de skulle vara med på Mikkeller Celebration, men är nu ett av de bryggerier som avstått.

Hela gänget samlat, längst ner till vänster framför Calle Tiger återfinns Kevin Patricio, som tillsammans med Ben Rozzi i mitten, med glasögon och keps, grundat Basqueland Brewing. Foto: Privatbild

Men för nyfikna svenskar finns ändå chansen, eftersom de har ett öl på Systembolaget och ytterligare ett som kommer i slutet av oktober.

I år firar Basqueland sexårsjubileum och det är också anledningen till att Calle Tiger hamnade nere i Donostia-San Sebastian.

För att fira det gör Basqueland sex collabs med sex olika bryggerier och Dugges var ett av dem som blev inbjudna.

– Det gick jättebra, de är väldigt professionella. Vi gjorde en pastry stout smaksatt med hallon som hamnar runt 11-12 procent, säger Calle, som dock inte hade svenska hallon med sig ner.

– Det gör bra imperial stouts, så det känns som att det här kommer att bli bra.

Calle Tiger tillsammans med Dionisis, bryggaren för dagen. Foto: Privatbild

Vad ölet ska heta är inte klart än, det bestäms senare, men vad som är klart är att det kommer till Sverige så småningom.

– Det blir premiär på Dugges Pils senare i höst, men det kommer förhoppningsvis även en del på burk och flaska.

Calle Tiger hade med sig ett gäng Duggesöl för att ha en tap takeover på Basquelands taproom. Foto: Privatbild