Bryggerisilo blir till bostäder i Stockholm

Bildspel

Bild 1 av 4

Det kommer att ta några år, men i framtiden kommer Pripps gamla bryggerisilor att bli till bostäder.

Sugen på att bo i en bryggerisilo? Om några år kan det bli verklighet i Stockholmstrakten när Pripps bryggeri blir till bostäder.

Beernews har tidigare berättat om planerna för ett bostadsområde i Ulvsunda i de västra delarna av Stockholm, men nu har planerna kommit längre. De miljöproblem som det då rapporterades om verkar heller inte vara så stora som man först trodde.

Flera skisser finns framtagna och de visar hur bryggeriet inte behöver rivas utan kan bli grunden till de bostäder och annat som ska finnas i en ny stadsdel.

Bland annat är planen att bygga lägenheter i de silor som finns i anslutning till bryggeribyggnaden.

– Det har blivit vanligare på senare tid att man omvandlar silor till bostäder. Bällstaviken har ett stort välexponerat vattenrum och jag tror att projektet kommer förändra ganska mycket av identiteten i området, säger Tua Sandberg på stadsbyggnadskontoret i Stockholm till sajten Stockholm Direkt.

Totalt ska det bli 450 bostäder i Ulvsundaområdet och dessutom ska det byggas tre hotell och nio kvarter med kontor. Om/när Bromma flygplats i närheten läggs ned är tanken att en del av kontoren ska kunna omvandlas till bostäder.

Den som är sugen på att flytta in i området får dock ha tålamod. Först 2022 kommer detaljplanen att vara klar och det kommer att ta runt tio år innan hela Ulvsunda är ombyggt.