Kyrkan ska bli ett lyft för Lost Abbey

Tomme Arthur låter en före detta kyrka bli platsen där Lost Abbey satsar i centrala San Diego. Foto: Ronny Karlsson.

Allra bäst hade väl varit ett kloster. Men en kyrka duger också bra när Lost Abbey till slut satsar på en bar i centrala San Diego.

Grundaren Tomme Arthur har haft tankar på det länge. Men nu har det till slut blivit verklighet. Lost Abbey satsar på en bar i centrala San Diego, och hoppas att den ska betyda mycket för företagets framtid.

Med tanke på bryggerinamnet och det fokus på belgisk öl som finns hade det förstås passat allra bäst att göra satsningen i ett kloster. Men det finns ingen uppsjö av kloster i centrala San Diego, så en kyrka får ses som ett fullgott alternativ. Man flyttar nämligen in i en kyrka från tidigt 1900-tal, där Mexican Presbyterian Church hållit till i över 100 år.

I baren kommer det att serveras öl från Lost Abbey, men också från företagets övriga varumärken Port Brewing, Hop Concept och Tiny Bubbles.

Baren ligger nära basebollarenan Petco Park och tanken är att de tacos som ska serveras ska anpassas efter vilket lag som kommer på besök. Det blir alltså mat inspirerad från många olika delar av USA under en säsong.

– Vi har pratat om hur tufft det är att vara ett bryggeri i San Diego County utan närvaro i centrala San Diego. Det här är ett försök att minska avstånden och när en kyrka blir tillgänglig i ett trendigt område bör du ta en ordentlig titt på det, säger Tomme Arthur till sajten West Coaster.

Satsningen kommer att skapa mellan 15 och 20 nya jobb i San Diego.