Brukskällan redo att satsa betydligt mer

Daniel Hedström och Kenny Gustavsson utökar verksamheten i Dalsland. Foto: Privat.

Brukskällan Bryggeri tar ett stort steg framåt. Med större bryggverk ska man sälja öl till fler krogar och även satsa på Systembolaget.

Bryggeriet i dalsländska Bäckefors drivs av Daniel Hedström och Kenny Gustavsson. Under några år har man bryggt på ett 200-liters bryggverk och dessutom haft sin bryggeripub öppen cirka sex gånger per år.

Men nu ska man skruva upp verksamheten. Ett bryggverk på 500 liter är på plats och man har numera en tankkapacitet på 4000 liter.

– Tidigare har vi bryggt på kvällar och helger, nu tar vi första steget med att jag jobbar med bryggeriet ett par dagar i veckan, säger Daniel Hedström.

De har levererat öl till andra krogar i närheten av Bäckefors, men det har då inte handlat om speciellt mycket öl.

– Vi har fått säga nej till ganska många. Nu kommer vi att kunna leverera obegränsat till krogar i Dalsland och kan även ta emot fler bokningar i bryggeriet, säger Hedström.

Brukskällan har också blivit godkänd som leverantör till Systembolaget, så planen är att lansera sina första öl där senare under året.

– Det har varit en bra efterfrågan på våra öl ända sedan vi startade 2016 och det har varit minst 200 personer på våra pubkvällar.

Utöver bryggverk och tankar har duon även köpt in en ny flaskningsutrustning. Därmed är bryggeriet redo att så snabbt som möjligt lansera öl från det nya bryggverket.

– Nu är vi förväntansfulla och redo för att satsa på det här, säger Hedström.