Nu är guldölet släppt, hur reagerar öljätten?

Daniel Hedström och Kenny Gustavsson på Brukskällan Bryggeri har inte bara registrerat varumärket Dalslands Guld, nu finns ölet på riktigt också. Foto: Brukskällan

Nu har ett öl med landskap och guld i namnet släppts på Systembolaget, något som slutade med ett namnbyte för annat bryggeri. Men än har inte Spendrups reagerat.

Kommer ni ihåg ståhejet om alla guldöl som registrerades hos PRV efter att Spendrups advokater pressat Good Guys i Karlstad att byta namn på sitt öl Värmlands Guld, för att att det var för likt Spendrups varumärke Norrlands Guld.

Först registrerade Coppersmiths i Västerås Västmanlands Guld och därefter följde några andra bryggerier. Bland annat Brukskällan Bryggeri i dalsländska Bäckefors som registrerade Dalslands Guld.

I ett fall nekades ett bryggeri registrering, men i det fallet var Spendrups inte involverat och det var inte Brukskällan. Nu har bryggeriet gjort verklighet av ölet.

– Det har inte kommit någon invändning mot registreringsbeslutet som var sista dag 9 september så 13 september gick registreringen i laga kraft, säger Daniel Hedström på Brukskällan.

Han tror inte att Spendrups kommer att höra av sig.

– Man kan inte äga namnet guld eller olika landskap i alla former. Vår Dalslands Guld har inget med något annat varumärke att göra.

Dalslands Guld är en modern lager och finns på Systembolaget lokalt och som beställningsbar. Daniel är väldigt nöjd med den.

– Den har fått väldigt bra utlåtande från många olika människor som har provat och vi är stolta över denna öl.