Bryggeriets hyllning till svenske stjärnan

Skådespelaren Michael Nyqvist avled för en tid sedan. Nu hyllas han av Oskar Blues vid ett meddelande på deras ölburkar.

Michael Nyqvist var en av Sveriges allra mest kända skådespelare när han gick bort. Hans namn var aktat såväl i Sverige som i många andra länder. Ett brygger som uppskattade Nyqvist är Oskar Blues. På sin senaste leverans av burkar till Sverige hyllas skådespelaren via ett meddelande i botten på burkarna. ”Till Nyqvist” står det på botten av de burkar med Dales Pale Ale och IPA som skickats till Sverige.
– Det är riktigt snyggt gjort. De har ett stort socialt engagemang och det här är verkligen en hyllning till Nyqvist, säger Jugge Hasselqvist på importören Great Brands.
Oskar Blues engagerar sig ofta och gärna i olika sociala sammanhang. Flera gånger har man avbrutit ölproduktionen för att i stället fixa fram burkar med vatten till drabbade områden. Senast gjorde man så i samband med ovädret i Florida.
Han rekommenderar dom som köper de här burkarna att hålla koll i botten för där finns ofta olika meddelanden från bryggeriet.
– Det står nästan alltid någonting där, ofta lite underfundigt, men den här gången var det mer allvar i budskapet.