Myndigheter har fått stopp på smuggling

En massiv insats av flera myndigheter har fått stopp på den organiserade alkoholsmugglingen till Sverige. Det framgår i en ny rapport till regeringen.

Det är Polisen, Skatteverket, Tullverket och Försäkringskassan som gemensamt under årets första sex månader har jobbat hårt med att komma åt smugglingen. Och den insatsen har gått riktigt bra visar en ny rapport till regeringen. Det uppger Skövde Nyheter.

Cirka 15 olika aktörer med totalt 30-talet bussar har avslöjats och stoppats. 145 000 liter alkohol har beslagtagits och ett stort antal miljoner har drivits in från de personer som varit med på resorna. Det handlar då om pengar som Skatteverket och Försäkringskassan gjort anspråk på i samband med satsningen på att få stopp på smugglingen.

Resorna sägs ha varit uppstyrda av organiserad brottslighet, som nu alltså får betydligt mindre pengar till sina verksamheter.

Sedan maj ska den organiserade smugglingen vara helt borta och enligt Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning har ungdomars tillgång till alkohol minskat med 25 procent.