Cigar City och Oskar Blues i miljardaffär

Energidrycksföretaget Monster köper bland annat Cigar City och Oskar Blues.

Energidrycksföretaget Monster ger sig in i ölbranschen i och med ett köp av Canarchy, bryggarkollektivet med bland annat Cigar City och Oskar Blues.

Det handlar om en stor affär när Monster Beverage Corp går in och köper Canarchy Craft Brewery Collective. Köpesumman landar på 330 miljoner dollar, motsvarande nästan tre miljarder svenska kronor.

Förutom Cigar City och Oskar Blues ingår även Deep Ellum, Perrin Brewing, Squatters och Wasatch I affären, däremot följer inte Canarchys självständiga restauranger med.

– Den här affären ger oss ett avstamp in i alkoholdryckesbranschen. Med den får vi en färdig infrastruktur, inklusive personal, distribution och tillverkningskapacitet, säger Hilton Schlosberg på Monster i en kommentar på Craft Brewing Business.

– Genom att lägga Canarchy och dess varumärken i vår dryckesportfölj får vi en ypperlig möjlighet att fortsätta att utöka vårt produkterbjudande, lägger Tony Shart från samma företag till.

Affären ska bli klar under detta kvartal och ska godkännas av myndigheterna innan allt är klart.

När allt är klart ska Canarchy fortsätta arbeta oberoende av ägaren, med sin organisationstruktur och personal, under ledning av vd:n Tony Shark.

– Vårt team på Canarchy är glada över att bli en del av Monster och ser fram emot att med den samlade expertisen på Monster och Canarchy stärka vårt erbjudande, öka vår produktportfölj för att möta de föränderliga behoven hos våra kunder och att växa som företag, säger han.

Läs mer på Craft Brewing Business.