Canarchys bryggerier fortfarande hantverk

Förra veckan såldes bryggerikollektivet Canarchy med bland annat Cigar City till dryckesjätten Monster. Trots det räknas Carnachy fortfarande som oberoende och hantverk i USA.

Det är Brewers Association i USA som kommit fram till att Canarchy och de ingående bryggerierna fortfarande kvalificerar sig som oberoende och hantverk.

– Brewers Association är medvetet om Canarchy Craft Brewery Collectives pågående försäljning. Baserat på vad vi vet nu, så klarar Carnarchy Brewers Associations definition för hantverksbryggerier med Monster Energy som ägare, skriver man i ett uttalande.

Man menar att Monster inte är en del av alkoholdrycksbranschen och att det nya ägandet därmed inte påverkar Canarchys obeorende.

Brewers Associations definition för ett litet hantverksbryggeri är en årsproduktion på max 700 miljoner liter, eller motsvarande tre procent av årliga försäljningen av öl i USA. 

Oberoende är ett bryggeri som inte ägs till mer än 25 procent av en alkoholdryckstillverkare som inte själv är ett hantverksbryggeri.

Förutom Cigar City ingår varumärken som Oskar Blues, Deep Ellum, Perrin Brewing, Squatters och Wasatch i Canarchy.

Läs mer på craftbrewingbusiness.com.