Johan Spendrup tar steget till fastlandet

Johan Spendrup slutar som vd för Gotlands Bryggeri. Ersättare blir Mikael Mossvall.

Johan Spendrup har varit vd i tio år och har även varit inblandad en hel del i produktionen. Spendrup och Mossvall kommer att jobba tillsammans under hösten och sedan tar Mossvall över vid nyår.

– Det har varit en fantastisk resa med Gotlands Bryggeri. Jag är stolt över vad vi har åstadkommit under de här tio åren. Bryggeriet går nu in i en ny fas som ställer nya krav på kunskap om varumärkeskunnande. Därför känns det helt rätt att lämna över till Mikael som en har gedigen bakgrund inom varumärkesbyggande och från dryckesbranschen, säger Johan Spendrup.

Mikael Mossvall har ett förflutet på Mackmyra Whisky, men kommer närmast från ett jobb hos Spendrups där han varit ansvarig för varumärket Mariestad.

– 2004 besökte jag för första gången bryggeriet på S:t Hansgatan och slogs av personalens stora passion för öl. Där och då väcktes intresset för att någon gång i framtiden faktiskt arbeta med bryggeriet. Därför är det är ett fantastiskt erbjudande att nu få ta över ledarskapet av Gotlands Bryggeri. Jag ser fram emot att få både skörda lagrar från Johan och teamets kreativitet och snart också kunna plantera nya öl från bryggeriet på den svenska ölscenen. Produkter som står för gediget hantverk, passion och kreativitet från våra bryggare, säger Mossvall.

Johan Spendrup kommer fokusera på sitt jobb som vice vd för Spendrups Bryggeri med ansvar för affärs- och produktutveckling. Han kommer också sitta i styrelsen för Gotlands Bryggeri. Han kliver också in som styrelseledamot i Gotlands Bryggeri och som kreativ rådgivare i frågor om utveckling av nya öl.