Daniel: Nedgång av festivaler framöver

Daniel Eriksson på Halmstad Brygghus. Foto: Pelle Lundberg

Daniel Eriksson på Halmstad Brygghus tror att de festivaler som är av och för bryggerier är de som kommer att lyckas framöver. Det och annat svarar han i  vår sommarenkät.

Vilket är det bästa svenska öl du druckit under 2022 hittills? Vad var så bra med ölet?

– Jag var och besökte Höganäs Bryggeri och deras tap room förra veckan. Där i solnedgången med god bbq var deras APA en riktig höjdare.

Under hösten kan det komma ett slutgiltigt beslut om gårdsförsäljning av öl i Sverige. Hur tror du att det hela slutar?

– Jag är rädd för att allt slutar med att det ”bidde en tummetott” till slut. Just nu är liggande förslag omgärdat med allt för många om och måsten för att bli riktigt bra.

Ölfestivaler har först kämpat med pandemin och nu väntar en lågkonjunktur. Hur tror du att festivalerna utvecklas/förändras de kommande åren?

– Jag tror att vi kommer att se en nedgång, som redan nu märks, på intresset för festivalerna. De som sätter fokus på medverkande bryggerier har störst chans att lyckas. Festivaler av bryggerier, för bryggerier, kommer att lyckas med att dra publik.

Vilket svenskt bryggeri tycker du förtjänar mer uppmärksamhet? Varför är det så?

– Jag vill slå ett slag för Waxholms bryggeri som gör välbalanserade och intressanta öl, och aldrig gjort mig besviken.

Du får en helkväll med öl och mat betald för dig och en kändis. Vart går du och vem tar du med dig?

– Fan, Zlatan hade väl varit trevligt att ta en öl med, eller kungen. I så fall på Oliver Twist för deras braiga ölutbudet, eller Zum Franziskaner så han inte har så långt att gå från slottet.

Vilken ölstil dricker du helst just nu och varför?

– Just nu försöker jag hinna med så många av kollegornas tillfälliga sommarlansering som bara möjligt går, så det blir många härligt krispiga lageröl i olika former. Jag testade Warberger från Subbe i veckan. En öl framtaget efter önskemål av krögarna i Varberg! Tre bultande hjärtan för det initiativet!