Nan vill prata om psykologi över en öl

Nan Albertson svarar på våra frågor. Foto: Ronny Karlsson.

Nan Albertson dricker gärna el öl och pratar psykologi i sommar. Det berättar hon om i vår sommarserie.

 

Nan driver eget företag och hjälper bryggerier med analyser och annat. Här är alla hennes svar.

 

1. Vilket är det bästa svenska öl du druckit under 2022 hittills? Vad var så bra med ölet?

– Det bästa svenska ölet? Det var en saison jag fick av Automagiskt bryggeriTobias Janius bakom rattarna (eller mäskrodret). Varför? Det smakade gott! Det var vackert! Med världens skumkrona! Jag drack den på min soliga veranda! Smaken, utseendet och platsen, allt stämde.

 

2. Under hösten kan det komma ett slutgiltigt beslut om gårdsförsäljning av öl i Sverige. Hur tror du att det hela slutar?

– Gårdsförsäljning: vem vet. Beslutas det åt ett håll blir det säkert åt det andra hållet ändå (jämför kärnkraftsfrågan eller västlänken).

 

3. Ölfestivaler har först kämpat med pandemin och nu väntar en lågkonjunktur. Hur tror du att festivalerna utvecklas/förändras de kommande åren?

– Jag tror och hoppas på att det blir fler små festivaler som den på Haket på Ölets Dag. Inte för många människor, inte för många öl, lagom och bra på alla sätt.

 

4. Vilket svenskt bryggeri tycker du förtjänar mer uppmärksamhet? Varför är det så?

– Beror på vad som menas med uppmärksamhet? Det är mycket O/O-merch på gator och torg, det trycker jag dem förtjänar! Äsch, det är svårt att inte vara partisk.

 

5. Du får en helkväll med öl och mat betald för dig och en kändis. Vart går du och vem tar du med dig?

– Svårt. Jag säger Michael Pollan så kan vi snacka om psykologi och den magiska kraften som finns hos växter. Vi äter på Noma, ett äventyr i mat.

 

6. Vilken ölstil dricker du helst just nu och varför?

– En kall pilsner i värmen. Jajamen!