Brewore flyttade in hos Subbe Bryggeri

Mattias Malm och Brewore brygger numera hos Subbe Bryggeri i Varberg.

Brewore i Falkenberg som startade för ett par år sen har lämnat det egna bryggeriet och flyttat in hos Subbe Bryggeri i Varberg i stället. 

När det var dags för Mattias Malm och hans Brewore att växa så valde han i stället att titta norrut mot Varberg. Där fanns Subbe Bryggeri, som hade allt som behövdes, så Mattias sålde all sin egen utrustning och det är inget han ångrar idag.

– Jag trivs väldigt bra med samarbetet med Subbe och får bra hjälp av honom – han är en riktigt duktig bryggare. Det är roligare än när jag hade bryggeriet helt själv, säger Mattias Malm.

Mattias berättar också att det har gått bättre än väntat för Brewore i år. Trots att han inte har några öl på det lokala sortimentet och hans öl endast kan beställas i Halland så har Brewore dubblat produktionen jämfört med föregående år.

– Det kommer en del beställningar. Vi lanserade en mixlåda med våra tre sorter, som gått väldigt bra under sommaren och resten har vi sålt på krogarna här. I somras sålde vi slut på allt vi hade.

Framöver ska Brewore in även på det lokala sortimentet, tanken är en lansering i januari där. 

Den goda försäljningen i år har inneburit att Brewore investerat i en egen tank på 1000 liter hos Subbe.

– Jag hoppas att det ska kunna hjälpa oss att möta efterfrågan bättre inför nästa sommar, när det är högsäsong för öl här.

– Sen finns det  möjligheter att få in fler tankar och vi har framtidsplaner på större bryggverk och fler tankar. Men vi får se hur efterfrågan ser ut och investera lite i taget.

Läs om hur Brewore startade