Brekeriet fixar med flera Luciafiranden

Fredrik Ek är förstås nöjd med hur Lusse Lelle säljer på Systembolaget. På torsdag finns ölet med är Brekeriet fixar lussefirande hos Brewdog. Foto: Ronny Karlsson.

Vad kan passa bättre än Lusse Lelle på ett Luciafirande? På torsdag fixar Brekeriet fest på alla Brewdogs barer i Sverige och succéölet finns förstås med.

På alla fem Brewdogbarerna blir det provningar med öl ur Landskronabryggeriets Vild-serie och dessutom blir det en hel del andra öl på fat.

– Vi kommer att vara på plats i Stockholm, Göteborg och Malmö. I Malmö kommer det också finnas en del flaskor och där kan man även spela shuffleboard med Christian, säger Fredrik Ek.

Han kommer själv att befinna sig i Göteborg, där han håller i provningen. På alla fem barerna kommer ölet Lusse Lelle att finnas. Julölet med saffran har gjort succé tidigare år i barer och på Systembolaget och i år har det gått bättre än nånsin.

– Det är löjligt, vi fick veta att Lusse Lelle var första ölet av alla som kvalat in till nästa års julölssläpp. Så här långt har vi sålt 32 000 flaskor, säger Ek.

Under måndagen fanns det 1 900 flaskor kvar och därefter finns det inte mer att leverera. Man kan lugnt räkna med att även de sista flaskorna kommer att säljas före jul.

Saffran i öl är inte speciellt vanligt, men för den som gillar det kommer faktiskt ytterligare ett sådant öl från Brekeriet att vara tillgängligt under lussefirandet.

– Vi har med oss Lucifer också, det är en somrig variant med saffran och passionsfrukt, säger Ek.